В Україні відбувся автопробіг «Шосе Миру 2015»

Автопробіг Шосе миру 2015Федерація всесвітнього миру підтримала міжнародну ініціативу «Шосе Миру 2015».  Проект розпочався 30 травня та триватиме до 30 серпня  цього року.  Очікується, що в ньому візьмуть участь понад 127 країн світу. Починаючи за 25 липня українські учасники «Шосе Миру 2015» подолали 1800 км за маршрутом Дніпропетровськ – Київ – Житомир – Рівне – Дубно – Львів – Краковець – Київ.

Завдяки автопробігу «Шосе Миру» учасники намагались закласти основу для зміцнення миру та дружби в Україні, де кожний зможе жити в умовах свободи, гармонії,  співробітництва та процвітання без расової дисгармонії, міжрелігійних та міжнародних конфліктів.

2015.07.25 DniproПроект «Шосе миру» - це глобальний проект, мета якого підтримати створення мирного та процвітаючого світу.
Історія надає приклад,  що вже 70 років колись один народ Кореї поділен на дві різні держави.  В світі ще тривають війни і конфлікти. Але якщо поєднати світ у єдину транспортну мережу, це допоможе вирішити багато проблем.  Країни витрачають мільярди долларів на війни, і не приділяють належної уваги до пошуку шляхів до порозуміння.

Цей шлях бере своє джерело у проекті створення Міжнародного Шосе Миру започаткованого доктором Муном та місіс Хак Джа Хан Мун на 10-й міжнародній конференції за єдність наук у 1981 році як шлях для встановленні миру у всьому світі.  Проект Міжнародного Шосе Миру має бачення зв’язати світ через транспортну мережу та вирішити різні проблеми пов’язані з розбратом та конфліктами.

Українські учасники подолали весь маршрут за 5 днів пішки, бігом та на авто від Східного до Західного кордону країни.  Розпочавши з Дніпропетровсьу учасники дістались до Києва і потім вирушили до Житомира.

В. о. міського голови Любов Цимбалюк тепло  привітала учасників проекту.

Автопробіг Шосе миру 2015 в ЖитомиріОморі Нобуко, яка разом с сином брала участь у проекті «Шосе Миру 2015»  звернулася до житомирян з побажаннями миру та злагоди: «8 років тому я вперше відвідала Житомир і переважно займалася волонтерською діяльністю, підтримуючи людей, постраждалих від чорнобильської катастрофи. Мені дуже подобається Україна. Я відчуваю, що зараз у вашій країні складна ситуація. Я хочу підтримати Україну, особливо Східну. В Японії я заснувала благодійний фонд «Тисяча журавлів» на підтримку України. Ми подолаємо більше 1000 км від східного до західного кордону України на підтримку миру, злагоди та єдності в Україні та в усьому світі».

Також Оморі Нобуко як спеціаліст з японської каліграфії розробила ієрогліф (в перекладі означає «світле майбутнє та надія»), який вручила в.о. міського голови Любові Цимбалюк та закликала всіх взятися за руки заради світлого та мирного майбутнього Житомира та України.

Протягом усього маршруту учасники зустрічались з громадськістю, пересічнми громадянами та гостями країни, які дружньо підтримали ідею «Шосе Миру 2015».

Автопробіг Шосе миру 2015 в Житомирі

Автопробіг Шосе миру 2015 в Житомирі

Автопробіг Шосе миру 2015 в Києві

Автопробіг Шосе миру 2015 в Києві

Автопробіг Шосе миру 2015 у Львові

 

                    © 2005—2023 сайт Федерації всесвітнього миру           Федерація має генеральний статус при Економічній і соціальній раді ООН