Розвиток ключових навичок 21 століття

Федерація всесвітнього миру в Україні (UPF) разом з кандидатом психологічних наук Вихрестенко Жанною Володимирівною, викладачем кафедри  Комунального навчального закладу Київської обласної ради "Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів", 17 березня 2021 р. провели практичне інтерактивне заняття «Школи миру» в онлайн форматі на платформі ZOOM на тему: «Розвиток ключових навичок 21 століття». На ньому були присутні учні з десяти шкіл м. Києва, вчителі й студенти.

 

 

 

Мета заходу – мотивувати молодь бачити, що світ навколо нас швидко змінюється, а відтак потрібно розвивати нові навички у 21 столітті. За прогнозами аналітиків у найближчі десять років професії пройдуть через вкрай радикальні зміни, що стане основою для створення нових і зникнення старих. На занятті були розглянуті ТОП-10 навичок, які будуть потрібні в майбутньому, а саме: здатність до аналітичного мислення та інновацій, здатність до активного навчання та розуміння навчальних стратегій, уміння розв’язувати складні проблеми, здатність до аналізу та критичного мислення, лідерські якості та соціальний вплив, навички використання технологій, моніторингу та контролю, володіння технологією проєктування та програмування, витривалість, стресостійкість та гнучкість, вміння обґрунтовувати свої думки та продукувати ідеї. Молодь отримала практичний інтерактивний тренінг на перевірку своїх лідерських якостей. 

 

Також секретом успіху в подальшому житті є розвиток емоційного інтелекту. Емоційний інтелект - це здатність розуміти свої емоції й свої приховані мотиви для ефективної взаємодії з навколишнім світом. Саме емоційний інтелект допомагає розвивати багато з приведених вище навичок 21 століття. На занятті були проведені практичні вправи на розвиток емоційного інтелекту та стресостійкості. Всі учасники брали активну участь у заході, отримуючи необхідні знання та навички. 

Відео на цю статтю можна переглянути за посиланням: youtube.com/watch?v=BajBf6qYzoM&t=1s

 

                    © 2005—2023 сайт Федерації всесвітнього миру           Федерація має генеральний статус при Економічній і соціальній раді ООН