Друга частина VIII Конгресу юних посланців миру «Усім світом – за мир!»

28 вересня 2021 року пройшла друга частина VІІІ Конгресу юних посланців миру «Усім світом – за мир!» присвячена до Міжнародного Дня миру на тему: «Відновлення за принципом «краще ніж було» заради справедливого і сталого світу». Друга частина Конгресу відбулася в онлайн форматі як «Дискусійна платформа». У зустрічі брали участь громадські діячі, освітяни, посли миру, вчителя й учні з різних областей України. Всього було 200 учасників.

Організаторами зустрічі були Михайло Ільїн Голова Федерації всесвітнього миру в Україні та Тетяна Федунова Директор спеціалізованої школи №85 міста Києва. Зустріч проходила в трьох платформах: "Виклики XXI століття", "Лідери XXI століття", "Служіння заради миру". 

Модераторами першої та другої платформ були молоді лідери — члени громадської організації "Федерації молоді за мир" Олександр Репецький та Владислав Кулабухов. Головною особливістю цих платформ було те, що діти з різних шкіл могли вільно висловити свою думку з заданих тем. Вони розповідали про основні проблеми, які є в нашому суспільстві та в усьому світі. Кожен мав можливість пройти тест на визначення лідерських якостей. Діти показали, що вони вже обізнані в тому, хто такий лідер та які якості він має в собі розвивати. 

Модератором третьої платформи була Галина Коломоєць начальник відділу ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», кандидат педагогічних наук, заслужений працівник освіти України, посол миру.  Була представлена карта миротворчих справ, де всі могли побачити, які проєкт проводила Школа миру з дня свого заснування і також що планує проводити в майбутньому. Всі ці теми стануть основою для занять Школи миру в цьому навчальному році. 

На Конгресі також всі могли почути відеовітання від: Др. Кіттел – генеральний секретар UPF Азії, Кремень Василь Григорович – Президент Академії Педагогічних наук України, Посол миру, Тетяна Іоану – Голова Українсько-Кіпрської дружби, Ольга Михайлова – Посол миру. Онлайн змогли приєднатися до зустрічі Коцеба Тетяна Юріївна — голова Федерації жінок за мир в усьому світі та Йонін Ногучі, молодіжний посол миру, Японія. Вони вітали всіх з Днем Миру та казали про важливість зусиль, які докладають юні посли миру, в побудові стало миру. 

                    © 2005—2023 сайт Федерації всесвітнього миру           Федерація має генеральний статус при Економічній і соціальній раді ООН