Юнь Києва запрошує

Юнь Києва запрошує12 жовтня 2013 року на території Центрального парку культури та відпочинку («Маріїнський» парк) відбулося  традиційне свято київської молоді «Юнь Києва запрошує!»

 

 

 

Юнь Києва запрошуєОрганізаторами заходу виступили Київський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з Київським міським осередком всеукраїнської молодіжної громадської організації  «Національна Організація Скаутів України» за фінансової підтримки Департаменту освіти  і науки, молоді та спорту. Цього року захід проходив  під гаслом «Місто талановитої молоді» (в рамках проголошеного в Україні Президентом України Року дитячої творчості).

Вже 19-ий рік поспіль восени у «Маріїнському парку» організатори заходу дають можливість гостям свята відчути себе учасниками та героями великого дійства, а саме: стати командним гравцем станційних ігор, туристичних квестів, спортивних змагань; віднайти в собі творчі таланти взявши участь у різноманітних майстер-класах; відвідати концерт  дитячої творчості;  дізнатися щось новеньке та корисне для себе про діяльність закладів соціального спрямування, громадських організацій, соціально відповідальних компаній які працюють у сфері соціального служіння; відкрити в собі екстримала здолавши скеледром, мотузкову смугу перешкод та перетнути територію свята на тролеї; а потім, за всі свої старання, нагородити себе смачненькими та корисними подарунками, які приготували господарі свята – поїсти смачнючого морозива, покуштувати справжній козацького куліш, осідлати коня та стати справжнім вершником, поповнити свою бібліотеку корисною літературою та журналами та багато іншого.  

Метою заходу було інформування територіальної громади столиці щодо соціальних послуг, які надає мережа ЦСССДМ м. Києва, формування активної громадської позиції, залучення дітей та молоді до соціально-корисної діяльності, а також формування навичок здорового способу життя та безпечної поведінки в дитячому та молодіжному середовищі, популяризація скаутського та волонтерського руху.

  
Юнь Києва запрошує   Юнь Києва запрошує

 

Родзинкою свята стало відкриття нової виставки «Повіримо у себе» у вуличній галереї INSTALAZZIA. Експозиція знайомить гостей із творчістю дітей та молоді з обмеженими можливостями. Часто фізично обтяжені люди є дуже обдарованими і готовими поділитися із поціновувачами красою свого внутрішнього світу, змальованого фарбами та олівцями.

В акції взяли участь 3 тисячі киян та гостей столиці – прийомні сім’ї, учні, студенти, молодь, батьки, представники навчальних закладів та громадських організацій.

В цей день Маріїнський парк перетворився на «Місто талановитої молоді» зі своїми корисними та цікавими вулицями: «Соціальна» – на якій можна  було дізнатись про напрями роботи та соціальні послуги, які надає мережа соціальних служб столиці, державні установи та громадські організації, що працюють у соціальній сфері; вулиця «Корисних знань» на якій відбувалася презентація молодіжної кореспонденції та альтернативних форм відпочинку і навчання для дітей та молоді; «Алеї дитячих прав» на якій можна було дізнатись про діяльність державних установ та громадських організацій в контексті правової освіти та отримати консультацію відповідного фахівця;  на «Арт-вулиці» всі бажаючі могли  розкрити свої  творчі  та спортивні таланти; на «Скаутській вулиці» мешканці та гості столиці могли відчути себе справжніми туристами; малечу порадувала «Галявина розваг», а більш старших дітлахів вразила своєю різноманітністю «Алея творчих експериментів», і звичайно ж наше «Місто талановитої  молоді» не могло існувати без «Алеї призів та подарунків», де кожен гість свята зміг знайти щось собі до душі.

Волонтери «Федерації всесвітнього миру» разом з іншими органцізацями проводили квест для дітей на «Алеї дитячих прав». Дітям потрібно було відвідати 8 станцій, кожна із яких презентувала якесь із прав дітей. Зокрема «Федерація всесвітнього миру» пояснювала дітям значення права на відсутність дискримінації. Дітям потрібно було скласти із слів речення англійською мовою «Who will you make peace with?».

Юнь Києва запрошує    Юнь Києва запрошує

                    © 2005—2023 сайт Федерації всесвітнього миру           Федерація має генеральний статус при Економічній і соціальній раді ООН