Міжнародна конференція «Українська національна ідея — вчора, сьогодні і завтра»

Міжнародна конференція «Українська національна ідея — вчора, сьогодні і завтра» 18 жовтня 2013 року відбулася щорічна міжнародна конференція Федерації всесвітнього миру під назвою «Українська національна ідея — вчора, сьогодні і завтра».

 

 

 

У конференц-залі готелю «Козацький», що знаходиться у серці Києва, зібралося понад 200 учасників, серед яких Посли миру, представники громадських та неурядових організацій, діячі освіти, культури, мистецтва та іноземні гості з Японії та Південної Кореї.

Міжнародна конференція «Українська національна ідея — вчора, сьогодні і завтра»Конференція почалася з музичного привітання чудової співачки Руслани Лоцман, яка порадувала всіх присутніх українською народною піснею. Після чого гості подивилися короткий відеоролик про діяльність Федерації всесвітнього миру в Україні починаючи із дня її заснування у 2005 році.

Серію виступів на тему конференції відкрив заступник голови Української Ради Миру Новохацький Володимир Дмитрович, який пояснив важливість національної ідеї як головного рушія на шляху до побудови міцної та процвітаючої країни. Після нього виступив доктор історичних наук НАПН України Ткаченко Василь Миколайович, який розповів про історичні шляхи формування національної ідеї.

Міжнародна конференція «Українська національна ідея — вчора, сьогодні і завтра»Наступним промовцем був почесний гість конференції, президент Академії педагогічних наук України – Кремень Василь Григорович. У своїй промові він розкрив значення української національної ідеї для майбутніх поколінь і важливість закладати основи миру та добробуту у нашій країні уже зараз.

Слід відзначити ще одного особливого промовця – це гостя із Південної Кореї пані Кім Кьонг Нам, яка у свої 82 роки пролетіла тисячі кілометрів, щоб взяти участь у конференції. Вона є матір’ю 8 дітей та 22 онуків. Коли вона вийшла на сцену, щоб розпочати свою промову весь зал аплодував їй стоячи.

Міжнародна конференція «Українська національна ідея — вчора, сьогодні і завтра»Завершив серію виступів голова правління Федерації всесвітнього миру Ільїн Михайло Вікторович із промовою «Україна – країна миру».

На конференції також відбулося урочисте нагородження почесним званням «Посол миру». Новими послами миру стали: Ткаченко Василь Миколайович, Кривонос Павло Олександрович, Смешко Сергій Миколайович, Мартиненко Галина Альбертівна, Ржавська Лариса Леонтіївна, Мельник Людмила Петрівна, Дзюбанський Тарас Богданович, Батвіна Ірина Миколаївна. Кремень Василь Григорович також отримав від Федерації всесвітнього миру особливу нагороду «Видатний педагог».

На конференції панувала дуже особлива атмосфера. Господиня вечора Тамара Миколаївна Стратієнко зазначила, що за всю свою практику проведення конференцій у якості ведучої вона ще ніколи не бачила такої особливої атмосфери у залі як сьогодні. Після завершення конференції гості ще деякий час залишалися у залі, натхненно ділячись своїми враженнями від конференції, заводячи нові знайомства для того, щоб надалі разом сприяти втіленню і поширенню національної ідеї в українському суспільстві.

Міжнародна конференція «Українська національна ідея — вчора, сьогодні і завтра»     Міжнародна конференція «Українська національна ідея — вчора, сьогодні і завтра»
Міжнародна конференція «Українська національна ідея — вчора, сьогодні і завтра» Міжнародна конференція «Українська національна ідея — вчора, сьогодні і завтра» 
 Міжнародна конференція «Українська національна ідея — вчора, сьогодні і завтра»  Міжнародна конференція «Українська національна ідея — вчора, сьогодні і завтра»
 Міжнародна конференція «Українська національна ідея — вчора, сьогодні і завтра»  Міжнародна конференція «Українська національна ідея — вчора, сьогодні і завтра»
National-idea14 Міжнародна конференція «Українська національна ідея — вчора, сьогодні і завтра» 
Міжнародна конференція «Українська національна ідея — вчора, сьогодні і завтра»

                    © 2005—2023 сайт Федерації всесвітнього миру           Федерація має генеральний статус при Економічній і соціальній раді ООН