Европейська конференція з лідерства «Європа та Євразія - співпробітництво на шляху до загальної культури миру і людського розвитку»

Европейська конференція з лідерства «Європа та Євразія - співпробітництво на шляху до загальної культури миру і людського розвитку»3 - 4 грудня 2013 року в Парижі відбулася Європейська конференція з лідерства «Європа та Євразія - співробітництво на шляху до загальної культури миру і людського розвитку», що є однією з частин серії конференцій з актуальних тем розвитку Європи та всього світу. Подібні заходи протягом останніх років проводилися у штаб-квартирах ООН в Женеві та Відні, штаб-квартирі ЮНЕСКО, національних парламентах Великобританії та Норвегії, в Президентському Палаці на Мальті.


 
«Зближення культур» є офіційною темою, запропонованою ООН лейтмотивом десятиліття 2013-2022, а ЮНЕСКО стала основним підрозділом для реалізації завдань Міжнародного десятиліття зі зближення культур.
 
Головне завдання конференції - пошук шляхів для розвитку і зміцнення культури миру та взаєморозуміння як джерела згуртованості людей, громад, національностей, рас і країн з метою сприяння і забезпечення миру та розвитку для всіх людей на основі загальних цінностей.
 
Українську делегацію представляв заступник Голови – директор Української Ради Миру Володимир Новохацький який виступив від імені Голови Української Ради Миру, Першого Президента України Леоніда Кравчука.
 
Конференція відбулася під особливим патронатом д-ра Бутрос Бутрос-Галі - Генерального секретаря ООН (1992-1996) за сприянням Постійних представництв різних країн в ЮНЕСКО, Академії геополітики Парижу, Федерації всесвітнього миру, інші.

 

                    © 2005—2023 сайт Федерації всесвітнього миру           Федерація має генеральний статус при Економічній і соціальній раді ООН