Тисяча журавлів перенесуть Україну навіть через Гімалаї

зустріч Послів МируТретього квітня 2014 року відбулася зустріч Послів Миру, на якій була прийнята низка важливих рішень.

 

 

 

Посли Миру зазначили, що в тих умовах, у яких зараз знаходиться Україна, важливим є  взятий Федерацією курс на викристалізацію в суспільстві національної ідеї. Також була висунута пропозиція щодо важливості тих цінностей, у центрі з якими буде формуватись наше суспільство. Всі були переконані, що це мають бути, перш за все, високоморальні сімейні цінності. Тому надійшла пропозиція долучитись до розробки та розповсюдження курсу з сімейного виховання.

З цікавою пропозицією на зустрічі виступила  Посол Миру з Японії Оморі Нобуко.  Вона запропонувала зробити гірлянду з 1000 паперових журавлів.

В Японії є давня традиція робити паперових журавлів. Подарований паперовий журавлик був священним. Вважалося, що він приносить людині щастя і довголіття.

Журавель в Японії є символом жінки, з зовнішнього вигляду нібито слабкої,  ніжної і тендітної, але внутрішньо дуже сильної.  

З паперовим журавликом пов'язана також одна сумна історія-легенда, яка надала йому додаткове значення, і яка перетворила його у священну птицю миру.

Маленька дівчинка Садако Сасакі після атомного бомбардування міста Хіросіми вирішила заради миру в усьому світі зробити 1000 журавликів, але так і не встигла. Діти і дорослі різних країн світу досі надсилають до підніжжя її пам'ятника все нові і нові фігурки.

Нобуко Оморі разом з іншими японками-волонтерами запропонувала, щоб кожний міг зробити свій внесок у справу миру та свого журавлика для гірлянди. 

Оморі-сан зробила наголос на те, що журавлі під час міграції можуть перелетіти навіть гори Гімалаї. Тому вона хоче подарувати гірлянду із жовтих та блакитних журавлів Києву та Україні з побажанням подолати найскладніші труднощі, які випали на долю країни, щоб вона завжди залишалась мирною, єдиною та щасливою.

зустріч Послів Мирузустріч Послів Миру

 

 

 

 

 

 

 

 

зустріч Послів мирузустріч Послів миру

 

 

 

 

 

 

 

 

зустріч Послів мирузустріч Послів миру

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                    © 2005—2023 сайт Федерації всесвітнього миру           Федерація має генеральний статус при Економічній і соціальній раді ООН