Візит корейських журналістів в Україну

Журналісти біля Михайлівського соборуПівдення Корея розташована від нас за тисячі кілометрів, а ще нас віддалають культурні відмінності. Одним із завдань Федерації є програми зі зближення культур заради миру та порозуміння. Саме тому було запрошено корейських журналістів у грудні 2014р. до нашої країни щоб вони змогли дати об’єктивну та правдиву інформацію про події в Україні та допомогти своєму народу зрозуміти нашу культуру.

У складі  делегації був головний редактор тижневика Чосон (Weekly Chosun) Чве Чун Сок, старший редактор тижневика Тонга (Weekly Dong A) Хван Іль До та старший кореспондент журналу Чунг Анг (Monthly Joong Ang) Хан Кі Хонг.  Всі видання дуже відомі у Кореї.

Тижневик Чосон заснований у 1968 році, є найстарішим журналом новин у Кореї. Цей журнал є щотижневою версією газети «Чосон ільбо» - найбільшої щоденної газети Республіки Корея, тираж якої складає 1 800 000 екземплярів.

Новинний тижневик Тонга був заснований у 1995 році. Цей журнал входить до сім’ї газети «Тонга ільбо», тираж якої складає 1 200 000 екземплярів. Партнерами «Тонга ільбо» є «Нью Йорк Таймз», «Рейтерс», «Ізвєстія» та ін.

Журнал Чунг Анг був заснований у 1968 році, виходить у Кореї щомісяця. Тираж – 40 тис. Щоденна газета «Чунг Анг ільбо» має тираж 1 300 000 екземплярів. Цю газету почав видавати засновник Самсунг Груп. У США виходить англомовна версія цієї газети.

Група журналістів змогла ознайомитись з музеєм Великої Вітчизняної війни, відвідати Києво- Печерську Лавру, Софію Київську, взяти інтерв’ю у Леоніда Макаровича Кравчука, зустрітись з послом Республіки Корея в Україні та завітати до Національного театру опери та балету на Лебедине озеро. 

Повертались журналісти на свою Батьківщину у гарному настрої.  З вуст Першого Президента вони почули аналіз політичної та економічної ситуації в країні, зробили ексурс в історію України. Леонід Макарович також  розповів  про свою Батьківшину, бурштиновий край.

Лавра та печери вразили гостей своїм духом, а Софія історичною величчю.  Балет всі дивились як зачаровані. «Такого у нас не побачиш», поділилися вони.

В Кореї проходить багато дебатів щодо доцільности ядерної зброї. Чи потрібна вона країні, чи ні.  Після розмови з Леонідом Кравчуком вони глибоко замислились над  ситуацією в якій опинилась Україна.

«Погано, що, країну, яка відмовилась від ядерної зброї, зрадили» сказали вони перед відльотом в аеропорту.

 

Відвідини ЛавриВідвідини Лаврі

 

 

 

 

 

 

 

 

                    © 2005—2023 сайт Федерації всесвітнього миру           Федерація має генеральний статус при Економічній і соціальній раді ООН