Конференція Євразія - Європа: діалог заради миру

moldova-conf01Ця конференція стала частиною більш широкої серії конференцій за темами, що відображає актуальні проблеми Євразії, Європи та світу. В останні кілька років вони проводилися в таких місцях, як штаб-квартира ООН у Женеві та Відні, національні парламенти Великобританії та Норвегії.

 

Організаторами конференції виступили представники громадських організацій та громадянського суспільства. У Кишиневі участь у конференції взяла пані Маргарет Тімофті, Перша леді Республіки Молдова, доктор Чонг Джин Хва, голова Федерації Всесвітнього миру в Євразії, доктор Томас Г.Уолш, президент Федерації Всесвітнього миру. Також, взяли участь високопоставлені доповідачі та делегації від академічних кіл, громадянського суспільства, засобів масової інформації та сфери освіти. На конференції виступали представники з Молдови, України, Росії, США, Бельгії, Австрії, Нідерландів, Казахстану, Монголії, Кореї та Японії.

Україну представляли Валентина Єфремова мистецтвознавець, заслужений працівник культури України (Український фонд культури) з темою «Духовність і культура на шляху до побудови світу»; Олександр Саган доктор філософських наук (Інститут філософії) тема: «Міжкультурний діалог як основа для створення парадигми нового співробітництва між народами» і Віктор Солдатенко доктор філософських наук з темою «Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом - шлях до миру і стійкого соціальному та економічному розвитку ».

На конференції було багато молоді і це радує, тому що через спілкування ми повніше дізнаємося один про одного, і виявляється, що люди планети хочуть миру, прогресу, незалежного існування своїх країн і розуміють один-одного в цих питаннях. Надходили пропозиції щодо обміну культурних проектів, спортивних програм, щоб люди могли ще більше зблизитися і привнести радість і свято в трудові будні. Про справжній стан справ в Україні в інших країнах мало поінформовані, люди не знають, як змінився світогляд українців за останній рік. Як Революція гідності об'єднала народ України навколо національних цінностей, своєї символіки, гімну і прапора. Що Україна миролюбна країна, яка будує цивілізоване суспільство, відкрите для співпраці для країн світового співтовариства. Ми так виховані на своїх першорядних цінностях - добра, дружби, любові. Для українців важливі європейські прогресивні орієнтири. Ми хочемо миру на всій землі, як проголосив великий Кобзар.

На конференції обговорювалися шляхи розвитку і зміцнення культури миру як джерела згуртованості окремих осіб, громад, етносів, рас і країн. Хотілося б сподіватися, що конференція сприятиме розвитку та забезпечення миру та розвитку для всіх, на основі спільних цінностей та доброї практики; мета - підготовка пропозицій і зобов'язань щодо посилення процесу зближення культур та побудови міцного миру в глобальному співтоваристві.

Молдова, Кишинів, конференц-зал готелю Кодру 5 - 7 грудня 2014

Валентина Єфремова, учасниця форуму.

Перша Леді Молдови та генеральний секретар UPFПід час конференції

Під час конференції

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                    © 2005—2023 сайт Федерації всесвітнього миру           Федерація має генеральний статус при Економічній і соціальній раді ООН