Всесвітній тиждень гармонійних міжконфесійних відносин.

WIHarmonyWeek002«Надзвичайно важливо, щоб поміркована більшість могла твердо протистояти екстремістським силам. Однак це можливо виключно за наявності твердої спрямовуючої лінії».
З послання Генерального секретаря ООН Пан Гі Муна з нагоди Тижня.

 Всесвітній тиждень гармонійних міжконфесійних відносин відзначається в перший тиждень лютого кожного року.

20 жовтня 2010, на своєму 34-му пленарному засіданні, Генеральна Асамблея визнала нагальну необхідність діалогу між різними конфесіями й релігіями в справі зміцнення взаєморозуміння, злагоди і співпраці між людьми, а також що моральним обов'язком у всіх релігіях, переконаннях і віросповіданнях є прагнення до миру, терпимості і взаєморозуміння.

В Україні, в Києві, Посли Миру зібралися 7 лютого 2013 року,  з нагоди тижня гармонійних міжконфесійних відносин.  Вивчивши документи резолюції ООН щодо цього Тижня та виступ Генерального секретаря ООН Пан Гі Муна, вирішили проводити зустрічі з представниками різних конфесій. На зустрічах кожен може зробити доповідь про основні поняття  віросповідання, щоб можна було знайти спільне та дійти до взаєморозуміння.

Цього разу на зустрічі були присутні більше 20 Послів Миру, які представляли сферу культури, освіти, громадських організацій і кожен з присутніх особисто вирішив поширювати ідею толерантності, терпимості, взаєморозуміння серед українського суспільства.

Всесвітній тиждень гармонійних міжконфесійних відносин Всесвітній тиждень гармонійних міжконфесійних відносин
 Всесвітній тиждень гармонійних міжконфесійних відносин Всесвітній тиждень гармонійних міжконфесійних відносин 

                    © 2005—2023 сайт Федерації всесвітнього миру           Федерація має генеральний статус при Економічній і соціальній раді ООН